A Patent Duo egy magyar tervezésű, Magyarországon készült sportruházati márka. Organikus pamut és technikai jóga, sport ruházat.

 

Patent Duo – Bemutatkozunk

Orbán Ivett vagyok, a Patent Duo alapítója. 2005-ben végeztem a MOME-n, kötöttanyagtervező designerként.

A gyerekeim születése előtt fedeztem fel magamnak a jógát, mint teljes szellemi és testi kikapcsolódási eszközt. Hosszas keresgélés után sem találtam olyan sportruházatot, ami egyedi, környezettudatos és magyar. Ebből a késztetésből táplálkozva született a Patent Duo.

A Patent Duo hisz abban, hogy a ruhatervezés nem csupán egy öncélú kreatív munka, termékeivel vidámságot, színeket, mosolyt szeretne csempészni az emberek mindennapjaiba. Küldetésünk, hogy a sport közben is jól érezd magad!

A Patent Duo jelmondata a slow fashion.

A slow fashion egy világszintű törekvés, mely szerencsére már nálunk is kezd széles körben elterjedni. A fast fashion márkák törekvéseivel és a felhalmozás, a mindenből legyen jó sok minden alkalomra megközelítéssel szemben a slow fashion a gyökerekhez szeretne visszatérni: képviselői ruhatára kevés, de jó minőségű, jól variálható, újrahasznosítható darabokból áll.

Stílus, ami ránk jellemző, fenntartható, egyedi és etikus.

A mintás kollekció mellett szolídabb, egyszínű darabok is nagyon sikeresek.
Pamut kollekciónk darabjai akár home office szettként is nagyon kényelmesek, de én személy szerint futásra is a pamut nadrágot használom.

 

Ki készíti a terméket?

A Patent Duo termékeket én tervezem.

A Patent Duo mintái is egyediek, máshol nem találkozhatsz velük. Kollekcióink mintáját a Mallorcán élő Somogyi Ágnes mintatervezővel együttműködésben készítjük.

Számomra fontos, hogy a magyar munkahelyeket támogassam. A szabás, az anyagnyomás és a varrás is Magyarországon történik.

 

Milyen alapanyagokat használunk?

Alapanyagaik kiválasztása tudatos és hosszas kísérletezés eredményei. Az anyagválasztás miatt termékeink hosszú évekig megőrzik minőségüket.

Technikai és pamut anyagú darabjaink mindenki számára nyújtanak választási lehetőséget.

A pamut anyagok Európából érkeznek, OEKO-TEX® Standard 100 Class I. minősítéssel rendelkeznek. A technikai anyag részben magyarországi, részben európai fejlesztés. A technikai anyagunk minősített antiallergén orvostechnikai anyag, enyhén kompressziós hatással.

 

További információk

A minták speciális bőrbarát, vizesbázisú, környezet kímélő eljárással kerülnek az anyag külső felületére, ezért érzékeny bőrűek, gyerekek számára is bátran ajánlott a Patent Duo jóga ruhák viselete.

 

Hulladékkezelés

Nagyon kevés hulladékkal dolgozunk, a szabásminta felfektetési rajzát úgy találjuk ki, hogy a lehető legkevesebb hulladék képződjön. A maradék anyagokat folyamatosan ovódákba, iskolákba visszük gyerekeknek, hogy kreatívkodjanak. Ezenkívül más kézműveseknek adjuk tovább a kisebb darabokat. Ha a természetes anyagból nagyobb darabok maradnak, azokat kutyamenhelyeknek visszük.

Folyamatosan keressük a lehetőségeket mit tudnánk még vele kezdeni, szívesen várjuk az ötleteket, megkereséseket.

 

Szemléletformálás

Célunk a slow fashion szemlélet terjesztése. Azt valljuk, inkább legyen kevesebb, jó minőségű ruhadarab a gardróbunkban, mint több, silány.

 

Hol vásárolhatók meg a termékek?

Értékesíteni viszonteladó partnereken keresztül értékesítünk, fő partnerünk a Szimplán Neked ökotudatos webshop.

Folyamatosan keresünk viszonteladó hasonló szemléletű webshopokat, boltokat.

 

Alapítva: 2017

Legnépszerűbb témáink