Táska + Élmény + DIY + Fenntarthatóság + Egyediség + Minőség = Mittersisters

 

Mittersisters – Bemutatkozunk

A Mittersisters márkát 2015-ben azért hoztuk létre, hogy te is átélhesd egy táska elkészítésének az élményét és előhívd magadból a kreatív alkotót.

Az Astorián található stúdiónkba a világ minden tájáról érkeztek már résztvevők és körülbelül ezer boldog táskatulajdonos távozott eddig tőlünk. Kisebb bőr kiegészítőink elkészítésének élményét pedig több ezer ember tapasztalta már meg, hiszen a kurzushoz semmilyen előképzettség nem kell.

Nálunk egy nap alatt bárki elkészítheti a számára tökéletes kiegészítőt. Az alapoktól megmutatunk minden lépést, de a lényeg a több mint száz színű és mintájú bőrön és az egyedi díszítő technológiákon van. A végeredmény egy gyönyörű táska, amelyből garantáltan az az egy van a világon.

A Mittersisters elkötelezett híve a fenntarthatóságnak és a lassú divatnak. A márka megalapításának egyik oka az volt, hogy szerettük volna a saját eszközeinkkel felhívni a figyelmet arra, hogy milyen káros az iparágra jellemző hihetetlenül gyors fogyasztási tendencia. Arra gondoltunk, ha átadjuk neked a tervezés lehetőségét és te magad álmodod meg legújabb kiegészítődet, akkor valószínűleg az a táska hosszú ideig a gardróbod fontos darabja lesz majd.

A másik gondolatunk az volt, hogy ha eljössz hozzánk és saját magad tapasztalod meg, hogy mennyi idő és energia egy ilyen tárgy elkészítése, akkor valószínűleg máshogy tekintesz majd a táskákra a következő vásárláskor. De ne aggódj, azt mondják, megéri!

Próbáld ki te is egy napra a tervezők életét és alkoss egy saját táskát, amiből az az egy van a világon!

 

Ki készíti a terméket?

A terméket te magad készíted. Mi a felszerelt stúdiót, a személyre szabott segítséget és tizenöt évnyi tapasztalatot adunk, hogy a termék bolti minőségű legyen.

 

Honnan származnak az alapanyagok?

Természetes bőrökkel dolgozunk, melyek megbízható forrásból, Európából származnak, így garantált, hogy az alapanyag a húsipar mellékterméke. Ez azt jelenti, hogy az állatokat nem a bőrükért tartják, a nyersanyag kidobásra kerülne, ha nem hasznosítanák erre a célra.

 

További információk

A táska workshopok mellett kisebb rendezvényeket (szülinap, lánybúcsú, céges csapatépítő) is tartunk a stúdióban.
Nagyobb cégek számára egyedi ajándéktárgyak kivitelezését és helyszíni csapatépítő workshopok lebonyolítását vállaljuk 300 főig.

A workshopokkal alapvetően a lassú divatot szeretnénk népszerűsíteni. Bepillantást nyújtunk a tárgyak elkészítésének folyamatába, megismerjük az alapanyagokat és beszélgetünk divatipar környezeti hatásairól. Mi a tudatos vásárlásban látjuk a változást, erre próbáljuk felhívni résztvevőink figyelmét is.

Fontos, hogy soha nem dobtunk még ki bőr alapanyagot. Társított szabással dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy egy tábla bőrből számos különböző mintát és alkatrészt szabunk, így alapvetően kevesebb hulladék termelődik, mint a szokásos manufakturális gyártásnál. Az ebből visszamaradt bőröket kisebb tárgyakhoz (kártyartókhoz, kulcstartókhoz) vagy díszítéshez használjuk. Ami ez után marad, az már annyira apró bőrnyesedék, hogy egy kulcstartó sem készíthető belőle, ezt a maradékot óvodáknak, ékszerkészítőknek, bútorkészítőknek adjuk tovább. A célunk az, hogy a nyesedékeket is házon belül hasznosíthassuk újra, ezen a folyamaton most is dolgozunk.

 

Csomagolással kapcsolatos információk

A nálunk készített táskákhoz a stúdióban készült porzsákot adunk. Ez Magyarországon gyártott lenvászonból készül, amelyet feldolgozás előtt beavatunk, így nem megy össze az első mosásnál. Az alapanyaga nagyon erős, a fogója nem szakad le. A vászontáskára szitázott logó vízbázisú festékkel kerül az anyagra.

 

Garanciális szempontok

Örök garanciát vállalunk. Ha valami elromlik, megjavítjuk.

 

Alapítva: 2015

Legnépszerűbb témáink