A Hip-Hip nem csupán egy menstruációs bugyibrand, hanem egy teljes mértékben magyar fehérneműmárka. Termékeinket természetes anyagokból és nagy odafigyeléssel készítjük Magyarországon.

 

Hip-Hip Underwear – Bemutatkozunk

Kovács Dóra vagyok, a Hip-Hip alapítója és tervezője.

Alapvetően ruhatervezéssel és varrással foglalkoztam már évek óta, így a szakmai tudásom megvolt. Fontos számomra a környezetvédelem és a fenntartható divat, ezért a fehérneműtervezésben is ez vezérelt. Megkerestem a szükséges textileket, és sok-sok kísérletezgetés után kifejlesztettem a saját menstruációs bugyimat.

Először magamon teszteltem, és a barátnőimnek ajándékoztam párat, hogy próbálják ki ők is. Számukra és számomra is hatalmas megváltás volt az eldobható betétekhez képest. Felszabadító érzés, hogy nem mozdul el, nem ragad hozzám, nincs szaga, nem termelek vele szemetet, csak azt nem értettem, hogy élhettem eddig nélküle.

A Hip-Hip repertoárjában normál bugyikat és leggingseket is találtok, melyek szintén sztreccspamut anyagból készülnek, és kényelmes viseletet biztosítanak a mindennapokban.

 

Ki készíti a terméket?

A varrást az Art’Angyal Varrodával közösen oldjuk meg (némelyik terméket saját magam varrom a saját gépeimmel), ezzel számukra is munkát biztosítok. Ez egy körülbelül 15 fős budapesti varroda, azonban a bugyikat csak néhány varrónő készíti, mert a termék apró méretéből kifolyólag nagy precizitást igényel, és a többségnek inkább ruhák varrásában van gyakorlata, de örömmel varrják a fehérneműket is. Szoktam is ezzel viccelődni, hogy a Hip-Hip bugyikat angyali kezek készítik.

 

Hol készülnek az alapanyagok?

Az általam használt anyagok mindegyike STANDARD 100 by OEKO-TEX® minősítéssel rendelkezik. A pamuton kívül használok még PUL anyagot (nedvességzáró) és bambuszanyagot is, amely nagyon jó nedvszívó.

 

Hulladékkezelés

Szerencsére nem jellemző, hogy selejt darabok kerülnek ki a kezeink közül, de nyilván a tervezési folyamat tesztdarabok előállításával jár. Ilyenkor a tesztdarabokat én magam hordom, ameddig bírják.

A szabászati hulladékot igyekszünk minimalizálni a szabásmintákkal, azonban elkerülhetetlen, hogy lesznek leeső darabok, ugyanis az anyagok szálirányához tartani kell magunkat. Ezeknek az apró daraboknak az újrahasznosítására, felhasználására egyelőre nem találtam megoldást.

 

Szemléletformálás

A menstruációs bugyik mosása, tisztítása bár nem igényel különös bánásmódot, azonban igyekszem felhívni a figyelmet környezetbarát mosószerekre, öblítőkre. Az általam használt alapanyagokról is gyakran teszek ki információt. Elsősorban azért, hogy a vásárlók tudjanak róla, miből készülnek a termékeim, mit jelent a STANDARD 100 by OEKO-TEX® minősítés. Másodsorban talán így arra biztatom a vásárlókat, hogy bárhol vásárolnak, nézzék meg az anyagösszetételt a címkén vagy online vásárlás esetén a termékleírásban.

 

Csomagolás

Kizárólag papír csomagolásban küldöm a rendelt termékeket, melyen a ragasztószalag is papírból van, ezáltal szelektív hulladékgyűjtőbe dobható.

 

Garanciális szempontok

A bugyik anyaga idővel óhatatlanul kikopik, elvékonyodik, erre sajnos nem tudok garanciát vállalni, ahogy más fehérneműgyártó sem. A kezdetben alkalmazott gumival voltak problémák, de jó ideig nem találtam másik alternatívát helyette, ezért többen jelezték a gumin lévő díszcsík foszlását. Ezek helyett igyekeztem kárpótlásul másik bugyit küldeni. Egyébként ezek a „hibás” bugyik is hordhatók (a használhatóságuk nem csorbult), de esztétikai szempontból kifogásolható, és számomra sem fér bele, hogy ilyen hibalehetőséggel gyártsak terméket. Azóta, szerencsére, találtam egy másik típusú gumit, amivel úgy tűnik, kiküszöböltem ezt a problémát.

Mivel webshopként működünk, és nincs lehetősége a vásárlóknak próbálni, cserét biztosítok abban az esetben, ha a kézhezvételnél kiderül, hogy nem megfelelő a méret. Cserélni csak a nem használt és nem mosott fehérneműt tudom.

 

Alapítva: 2018

Legnépszerűbb témáink