Fenntartható, újrafelhasznált alapanyagokból megálmodott, egyéni megrendelésre és méretre készített menyasszonyi és alkalmi viseletek tervezése, megvalósítása.

 

FANNiHALMi – Upcycle Bridalwear – Bemutatkozunk

Célkitűzésünk, hogy a menyasszonyok megtalálják a számukra tökéletes RUHÁT a nagy napra. Az általunk tervezett és kivitelezett ruhák egyediek, újrafelhasznált alapanyagokból készülnek, a szabászati hulladék minimalizálásával.

A textilek minél hosszabb körforgásban tartásával, illetve az új textilek meg nem vásárlásával, tervezési, szabászati metódusunkkal tesszük le a voksot a fenntartható jövő mellett, a jövőnkért.

Szolgáltatásunk személyre szabott, középpontjában a megrendelő tényleges igényei állnak. Alapfilozófiánk, hogy nem pusztán egy ruhát kínálunk, hanem a megrendelő önkifejezésének eszközét, amivel a nagy napon egy magabiztos és önazonos menyasszony léphet be az új életébe.

 

Ki készíti a terméket?

Halmi Fanni vagyok, a márka alapítója. A ruhákat egyelőre egyedül készítem, Budapesten.

 

Hol készülnek az alapanyagok?

Az általunk felhasznált alapanyagokban az a közös, hogy már nincs rájuk szükség az eredeti formájukban, és valahogyan itt landoltak Magyarországon. Elsősorban Budapesten, esetleg az ország többi részében szerezzük be, gyakran magánszemélyektől.

Koncepciónk, hogy új alapanyag előállításával ne terheljük a környezetet, az alapanyagok helyben tonnaszámban elérhetők, beszerezhetők. Az újrahasznosított alapanyagok felhasználásának előnye, hogy nincs vagy minimális az energiafelhasználás, vegyi szennyezés, utaztatással járó környezeti hatás.

 

Hulladékkezelés

A szabásnál lehulló textilek közül amit lehet, feldolgozunk a ruháinkban. Ezek főleg a díszítésben jelennek meg.

 

Szemléletformálás

A ruhák tervezésénél fontos szempont a ruhák átalakítása, későbbi viselhetősége. Már a tervezés fázisánál gondolni kell arra, hogy a menyasszonyi ruha később alkalmi ruhaként hordható, átszabható, esetleg festhető legyen – ez utóbbi függ az alapanyagtól is.

 

Garanciális szempontok

A ruhákat további átalakításra vissza lehet hozni hozzánk, sőt, szeretnénk, ha erre egyre nagyobb igény mutatkozna, hogy ne a szekrényben álljon a menyasszonyi ruha (sok esetben megjelenik ez a vágy, hogy eltenni, megőrizni szeretné a menyasszony a ruhát).

 

Alapítva: 2020

Legnépszerűbb témáink