Konceptuális, organikus, kísérleti, avantgárd slow fashion márka: saját fejlesztésű textilek és ecoprintelt minták egy posztapokaliptikus világból.

 

DORAWYN – Bemutatkozunk

Tesényi Dóra vagyok, a brand alapítója.

A márkám egy idea köré épül: képzelj el egy apokalipszis utáni hangulatot, amikor mindenki a túlélésért küzd. Az újrakezdők azonban felismerik, hogy csak akkor van jövőjük a Földön, ha a természettel harmóniában élnek.

A kollekcióim egytől egyig hordozzák ezt a feltételezett jövőképet, remélve, hogy az üzenet még idejében bejut és együtt képesek vagyunk megváltoztatni a jövőt.

A darabok különlegessége elsősorban az innovatív szabásvonalakban rejlik, mindemellett sok darabot növényekkel és rozsdás vasakkal mintázok meg, a kötött anyagokat pedig mi magunk készítjük egy vintage kötőgépen minősített organikus pamutfonalból.

 

Ki készíti a terméket?

A ruhákat jelenleg Antal Noémi varrónő készíti Budapesten, de néha én magam is varrok. A kötött anyagokat Kolompár Albert saját kötőműhelyében készíti el, szintén Budapesten. Megemlíteném még Kovács Lászlóné Emesét, aki Karancslapujtőn készíti el az anyagösszetételes és méretjelző címkéimet.

 

Hol készülnek az alapanyagok?

Az alapanyagok Magyarországon és Európában készülnek.

A saját fejlesztésű kötött anyagainkhoz a fonal OEKO-TEX ® minősítésű, a színezésükhöz felhasznált festék és víz mennyisége is szabályozott. Ezek közt vannak újrahasznosított fonalak is. Az egyéb textilek, amelyeket használok, GOTS- (Global Organic Textile Standard) minősítésűek.

A kötött anyagainkhoz a fonalak Törökországból kerülnek a budapesti kötőműhelybe. A többi textil Hollandiából érkezik, szintén török eredetűek.

A felhasznált cipzárakat a Concordia készíti Budapesten.

 

Hulladékkezelés

A nyesedék anyagokat más alkotóknak szoktam felajánlani, és mindig nagyon hamar elviszik. Különböző kreatív dolgokat készítenek belőlük, amiket többször meg is osztanak velem.

 

Szemléletformálás

A megunt ruhák eladásában a közösségi média oldalainkon nyújtunk segítséget.

 

Csomagolás

A ruhákat lebomló, növényi alapú borítékban postázzuk, nagyobb rendelés esetén újrahasznosított papírdobozokat használunk.

 

Garanciális szempontok

Ha bármilyen gond felmerülne, amivel megkeresnének, szívesen javítanánk meg garanciában, akár évekkel később is, ha lehetséges, de még soha nem érkezett panasz.

 

Alapítva: 2012

Legnépszerűbb témáink