Kézzel szőtt egyedi textilek. A stílus, a kényelem és az elegancia találkozik kendőinkben.

 

BlueBirds’ Handwoven – Bemutatkozunk

A Blue Birds’ Handwoven a Mody Arte és a Moira World alkotói oldala. Hiszünk az összefogás erejében, miközben megőrizzük az alkotás szabadságát.

Mindkettőnket egyformán elvarázsolt a szövés világa. Újabb és újabb ötleteink támadtak, ami az együttműködést fogalmazta meg bennünk.

A kézi szövéssel visszakanyarodunk a múlt értékeihez, de egyben a mai ember igényeihez is alakítjuk.

Hiszünk abban, hogy az értékeket megőrizve kell divatos, korszerű termékeket alkotni. Termékeinket a múlt eszközeivel, az örök anyagokból, a jelen emberének készítjük. Természetes alapanyagokkal dolgozunk, jellemzően magyar kézműves fonalakkal. A fonalfajták között megtalálhatók a merinó gyapjú, pamut, len, mullberry selyem, tussah selyem (vad selyem), burett selyem (selyemhulladék újrahasznosításával készült fonal), kasmírgyapjú, jak, alpaka és teveszőr is.

Fontosnak tartjuk a természeti értékeket, a fenntarthatóságot, ezáltal tartós és minőségi ruhadarabok elkészítését. Kendőink között mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő darabot, az egyszerűbb, hétköznapitól az elegánsabb, alkalmi viseletig.

 

Ki készíti a terméket?

A szöveteket mi – Modrovics Krisztina és Jancza-Pintér Márta – készítjük. Előfordul, hogy magát a fonalat is. A varrásban egy kedves fiatal varrónő van a segítségünkre.

 

Fontos szempont a fonalak esetében

Igyekszünk mulesing free (csonkolástól mentes) tartásból származó gyapjúval dolgozni, mivel ez etikusabb, fenntarthatóbb alapanyag.

 

További információk

Szövésnél minden fonalat felhasználunk – egy vagy több textilben akár, így sosincs maradék. Hibás terméknél megváltoztatjuk a funkciót, kihagyva a szövetből a hibás részt, mást készítünk belőle – például a sálból párnahuzat lehet.

A közeljövőben tervezzük a BlueBirds’ Handwoven nyitott műhely foglalkozásokat, ahol az érdeklődők személyesen is megismerhetik a kézi szövés fázisait, az eszközöket, alapanyagokat, illetve el is készíthetik saját sáljukat, konyharuhájukat.

 

Csomagolás

Termékeinket papírdobozba csomagoljuk.

 

Garanciális szempontok

A jogszabályoknak megfelelően 14 nap visszavásárlási garanciát adunk termékeinkre, amennyiben nem használták, mosták őket.

Alapítva: 2019

Legnépszerűbb témáink