A BALINTSARA BRIDALWEAR a hagyományok és régi dolgok tiszteletére buzdít, azt az elvet követve, hogy minden minőségi régi dolognak helyet találhatunk a modern világban is, csak az értelmezésen múlik.

 

BALINTSARA BRIDALWEAR – Bemutatkozunk

A BALINTSARA BRIDALWEAR esküvői ruháiban régi csipkeemlékeket használunk fel, újragondolva azokat, így nemcsak új funkciót, de új életet is kapnak. Hisszük, hogy a minőségi, régi dolgoknak, mint a csipketerítők és -függönyök, vagy régi, használaton kívüli ruhadarabok, van helyük a modern világban is, bár idővel átértelmezésre szorulnak. Ebben igyekszünk segíteni.

Esküvői ruháinkban az újrahasznosítás, a környezettudatosság és az érzelmek találkoznak egymással, hiszen van lehetőség a nagyszülőktől örökölt csipkeemlékeket megjeleníteni, felhasználni egy esküvői ruha megtervezésekor és később az elkészítése során. Így több generációra visszanyúló „emléktárgyak” jelenhetnek meg egy-egy esküvői ruhán, melyek a jelen, a múlt és a jövő kapcsolatát jelképezik. Majdnem olyan érzelmi többletet hordozhat egy ilyen gondolat mentén elkészült ruha, mint egy nagy múltra visszatekintő eljegyzési gyűrű, de itt újraértelmezésről is szó van egyben.

A régi csipkék felhasználása mellett törekszünk az alapanyagok optimális felhasználására (zero waste szabászat), a funkciót betöltő ideális összetételre (pl. vegán alapanyagok) és lehetőség szerint a helyi kereskedőktől, hazai üzletekből való beszerzésre. Minden darabot személyre szabottan, a viselője igényeihez igazítva készítünk, így válik minden egyes ruha egyedülállóvá, szerethetővé és a viselője számára otthonossá.

Szeretni és szeretve lenni jó!

 

Ki készíti a terméket?

Családi vállalkozás vagyunk.

 

Hol készülnek az alapanyagok?

Mivel sokszor antik anyagokkal dolgozunk, a származási helyük szinte mindíg ismeretlen, csak kevés esetben visszakövethető. A beszerzési hely Magyarország.

 

Mi történik a maradék alapanyagokkal, hibás termékekkel?

Mivel minden darabunk megrendelésre készül, szinte alig van hibás, hiszen egy-két hordás során ritkán alakul ki hiba. Az esküvők utáni sérüléseket általában grátisz szoktuk javítani (nyilván a sérülés mértékét figyelembe véve).

A mintakollekciók darabjain kívül nincs megmaradt termékünk, nem halmozunk fel, hiszen minden megrendelésre készül. A maradék csipkéket és más alapanyagokat, amelyeket a menyasszonyaink nálunk hagynak, felhasználjuk további öltözetek elkészítésére. A számunkra már nem felhasználható maradékokat elajándékozzuk kreatív csoportok, iskolák, óvodák számára. A cél, hogy minél kevesebb maradék menjen kárba.

 

Szemléletformálás

Az egyénileg tervezett ruhadarabokhoz a viselőik sokszor érzelmileg kötődnek, ezért sokkal alaposabbak a kezelésükkel és viselésükkel kapcsolatban. Ennek megfelelően a ruhák élettartama vélhetően hosszabb.

A tervezés során figyelembe vesszük a későbbi felhasználhatóságot is, esetlegesen a festhetőséget, alakíthatóságot.

Mivel az esküvői ruha luxuskategóriába tartozik, és viszonylag kevés esetben használják kétszer, arra buzdítjuk a menyasszonyokat, hogy kihasználatlanság vagy érzelmi kötődés híján inkább adják tovább ruhájukat olyanoknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudják vállalni a készíttetéssel járó folyamatokat, de fontosnak tartják a tudatos vásárlást és a környezettudatosságot.

 

Garanciális szempontok

A termékeket az esküvő után is szívesen megjavítjuk, általában grátisz. Átalakítás esetén az árat az alakítás mértéke határozza meg.

 

Alapítva: 2013

Legnépszerűbb témáink